Saturday, February 26, 2011

Peterburi hõnguga õunakook

Retsept pärineb sellest põnevast toidublogist aga olen seda tegemise käigus veidi muutnud.

Vaja läheb:
- 4 dl jahu
- 200 g võid
- 1 spl viina
- 2 spl piima
- 4 hapukamat õuna
- 1,5 dl fariinsuhkrut
- 1 tl kaneeli
- 3-4 spl amarettot või muud meelepärast likööri
- 1 spl kartulitärklist
- soovi korral ca 1-2 spl sidrunimahla
- muna

Kuidas teha: taigna valmistamiseks sega jahu ja või ning lisa piim ja viin. Jaga taigen 2 võrdse suurusega palliks ja pane 2 tunniks külmkappi.
Koori ja tükelda õunad; lisa liköör ja jäta külmkappi seisma (samuti 2 tunniks).
Eelkuumuta ahi 180 kraadini, rulli 1 taignapall nelinurkseks ja pane ahjuplaadile. Pintselda lahtiklopitud munaga ja pane ca 5 min ahju (kuni taignaplaat on pealt kuiv aga ei ole pruun).
Lisa õuntele suhkur, kaneel ja kartulitärklis. Kui segu sai liiga magus, võib lisada veidi sidrunimahla. Pane õunasegu eelküpsetatud põhjale.
Rulli teine taignapall katteks peale (veidi õhem ja suurem, kui põhi) ja pintselda lahtiklopitud munaga. Küpseta 180 kraadises ahjus ca 20 min.

No comments:

Post a Comment