Sunday, August 19, 2012

Pizza

Pitsatainas ja marinara kaste

. Taina tegemiseks läheb tarvis:
  • 5 dl nisujahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 1/2 tl soola
  • 50 sulatatud võid
  • 2 dl piima (kui ei ole, võib asendada veega)
Sega omavahel jahu, sool ja küpsetuspulber, lisa või (võib kergelt sulatada ja lisada veidi jahtunult), vala juurde piim ning sega kiirelt tainaks. See tainas ei vaja kerkimist, kuid mina olen ta mõneks ajaks seisma jätnud, et siis samal ajal valmistada marinara kaste. Selleks läheb tarvis:
  • 3 sl oliiviõli
  • 1 punane sibul
  • 2 küüslaugu küünt
  • ~400 g kooritud ploomtomateid omas mahlas (võib ka tükeldatud konservtomatid)
  • 1 tl kuivatatud (või 2 sl värsket hakitud) punet või basiilikut
  • 1 tl soola
  • 1 tl suhkrut
  • musta pipart
Kuumuta potis õli ning prae hakitud sibul ja pressitud küüslauk kergelt läbi. Lisa konserveeritud tomatid, mis on eenevalt peeneks hakitud, koos mahlaga. Lisa ürdid (värsked ürdid alles lõpus) ning keeda vaiksel tulel ~10 minutit. Maitsesta soola, suhkru ja musta pipraga.

No comments:

Post a Comment