Pitsatainas ja marinara kaste
. Taina tegemiseks läheb tarvis:
- 5 dl nisujahu
- 2 tl küpsetuspulbrit
- 1/2 tl soola
- 50 sulatatud võid
- 2 dl piima (kui ei ole, võib asendada veega)
Sega omavahel jahu, sool ja
küpsetuspulber, lisa või (võib kergelt sulatada ja lisada veidi jahtunult), vala juurde piim ning sega kiirelt
tainaks. See tainas ei vaja kerkimist, kuid mina olen ta mõneks ajaks
seisma jätnud, et siis samal ajal valmistada marinara kaste. Selleks
läheb tarvis:
- 3 sl oliiviõli
- 1 punane sibul
- 2 küüslaugu küünt
- ~400 g kooritud ploomtomateid omas mahlas (võib ka tükeldatud konservtomatid)
- 1 tl kuivatatud (või 2 sl värsket hakitud) punet või basiilikut
- 1 tl soola
- 1 tl suhkrut
- musta pipart
Kuumuta potis õli ning prae hakitud sibul
ja pressitud küüslauk kergelt läbi. Lisa konserveeritud tomatid, mis on
eenevalt peeneks hakitud, koos mahlaga. Lisa ürdid (värsked ürdid alles lõpus) ning keeda vaiksel
tulel ~10 minutit. Maitsesta soola, suhkru ja musta pipraga.
No comments:
Post a Comment