Autor (retsept ja pilt): Tuuli Mathisen
Vaja läheb:
Vaja läheb:
-300 g pärmi-lehttainast
-2 muna
-150 ml kohvikoort
-150 g toasooja pehmemat Camembert juustu (võid kasutada ka
Brie juustu)
- Peotäis hakitud värsket tüümiani ja estragoni (või ühte
neist)
-2 suuremat hapukat rohelist õuna (nt Antoonovka, Granny
Smith)
-Soola ja pipart maitse järgi
Kuidas teha: rulli pärmi-lehttainas õhukeseks ning kata sellega kas kas ümmarguse (24 cm) või pikliku kandilise vormi põhi ja küljed. Torka põhja sisse kahvliga augud, aseta peale küpsetuspaber kuivatatud ubade, herneste, riisi vm raskusega ning küpseta 200-kraadises ahjus ca 10 minutit. Eemalda raskus ning küpseta veel mõned minutid, kuni pirukapõhi on kuldkollase värvusega.
Eemalda õuntelt südamik ja lõika õunad viiludeks. Lao õunad ühtlase kihina eelküpsetatud
pirukapõhjale.
Pudista toasoe Camembert väikesteks tükkideks ning vajuta
kahvliga peenemaks, lisa vähehaaval
pidevalt segades koor ja sega (või vispelda) kuni juust on osaliselt koorega
segunenud, kuid mõned juustutükid on veel terved. Sega juurde ükshaaval munad.
Järgmisena lisa ürdid ning sool ja pipar.
Kalla segu eelküpsetatud pirukapõhjale asetatud õuntele ning
küpseta 180 kraadi juures ca 30 minutit
kuni Camemberti kreem on kergelt kuldpruuni värvust omandamas. Lase veidi
jahtuda ja serveeri.
No comments:
Post a Comment