Sunday, September 30, 2012

Õunakook rummi ja martsipaniga

Allikas: Anne & Stiil september 2012

Vaja läheb:
-150 g võid
-3,5 dl jahu
-0,5 tl soola
- 2 spl vett
-olenevalt suurusest 4-12 õuna
-pool tassi suhkrut
-0,5 tl kaneeli
-sorts rummi
-150 - 250 g martsipani

Kuidas teha: näpi külm või jahu ja soola sisse. Kui või on jahu sisse segunenud (tekib purutaoline tekstuur), lisa vesi ja tee tainast pall. Pane tainapall kilesse ja hoia ca 30 min külmkapis; seejärel pane vormi sisse põhjaks.
Puhasta ja viiluta õunad, pane õunad koos suhkru, kanelli ja rummiga seisma. Rulli martsipan vormi suuruseks, vastavalt maitsele kas õhem või paksem kiht ja pane see taignale. Lao õunaviilud martsipani peale ja kõige peale vala suhkru-kaneeli-rummisegu (muutub küpsedes karamelliseks).
Küpseta 220 kraadi juures (minu ahi ca 200 kraadi) ca tund. Ca 10-15 min pärast, kui õunad hakkavad pealt kõrbema, kata fooliumiga ja eemalda see enne paar minutit enne ahjustvõtmist.

No comments:

Post a Comment