Wednesday, July 17, 2013

Jogurtitarretis marjakastmega

Allikas. Arter

- 05 kg maitsestamata jogurtit
- ca 5 spl suhkrut
- 12 g želatiini (lehtedena)
- 1/2 sidruni mahl
- 1 tl vanillsuhkrut
- 300 g (külmutatud) vaarikaid või vaarika toormoosi
- soovi korral võib tarretisse lisada purustatud röstitud mestphkleid või pistaatsiapähkleid

Kuidas teha: pane želatiinilehed 5 sl külma veega paisuma. Sega suhkur ja jogurt, kuni suhkur on lahustunud. Soojenda sidrunimahl väikses potis, pigista želatiinilehtedest liigne niisukus välja ja tõsta need potti sidrunimahla sisse. Kuumuta pidevalt segades, kuni želatiin on lahustunud (ära lase keema!).Lase želatiinisegul jahtuda ja lisa see pidevalt segades toasooja jogurtisse. Lisa ka sidrunikoor. Võta leiva - või keeksivorm ja vooderda toidukilega nii, et ääred jäävad rippuma. Vala jogurtimass vormi ja kata kilega. Lase külmkapis vähemalt 5 tundi seista.
Kummuta tarretis vormist välja ja kaunista toomoosi ja mõnede külmutatud marjadega.

No comments:

Post a Comment