Allikas: Naisteleht nr 29 (19.juuli 2013)
Vaja läheb:
- 125 g võid
- 1 dl rukkijahu
- 2 dl nisujahu
- 0,5 tl soola
- 3 spl külma vett
Täidis:
- 200 g kukeseeni
- 1 sibul (võib ka ära jätta)
- 2 küüslauguküünt
- 1 keskmise suurusega suvikõrvits
- võid või toiduõli
- 100 g toorjuustu
- 3 muna
- 0,5 tl soola
- 0,5 tl sidrunipipart
- 1 dl värsekt tilli
- 100 g riivitud juustu
Kuidas teha: sega toasooja või hulka rukkijahu, nisujahu, natukene soola ning külm vesi. Sõtu tainas ühtlaseks ning suru 26 cm läbimõõdiga vormi põhja ja servadele. Torka kahvliga mõned augud ja küpseta 200 kraadises eelkuumutatud ahjus ca 10 min.
Prae kukeseened sibula ja küüslauguga võis kergelt läbi ja maitsesta soola-sidrunipipraga.Lõika suvikõrvits kuubikutes ja lisa kukeseentele. Prae, kuni uvikõrvitsa tükid muutuvad kergelt pehmeks. Keera kuumus kinni.
Sega seene-suvikõrvitsasegule toorjuust, lahtiklopitud munad ja hakitud värske till. Vala segu eelküpsetatud põhjale, puista peale riivjuustu ja küpseta 20-25 min.Enne serveerimist lase pirukalca 15-30 min seista.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment