Saturday, January 19, 2013

Chilli corn carne

Allikas: http://kokkaja.wordpress.com/2011/05/07/kiiksuga-chilli-con-carne/
(Retsepti on veidi muudetud)

Vaja läheb:
- ca 400 grammi veisehakkliha
- 1 sibul
- 2 küüslauguküünt
- 1 suurem porgand
- 1 paprika
- 2 x 400 g purk purustatud tomateid
- 400 g purk kikerherneid või punaseid ube soolvees
- 2 sp magusat tšillikastet
- 1 spl (teravat) tomatiketšupit

Kuidas teha:  puhasta ja tükelda köögiviljad (sibul, porgand, paprika) ja haki küüslauk peeneks.
Hauta pannil köögiviljad (või + veidi oliivõli), kuni need on veidi värvi muutnud  ja pruunista (teflon)potis hakkliha. Kui hakkliha on kergelt pruun, maitsesta soola-pipra ja soovi korral liha üldmaitseainega.
Lisa köögiviljad hakklihale; seejärel lisa potti purustatud tomat, tšillikaste ja ketšup. Sega läbi ja kõige lõpus lisa kikerherned või oad. Lase segul madala kuumusel ca 20 min haududa (vahepeal segada).
Kui vedelikku jääb väheks, lisada puljongit. 
Serveerida  keedetud riisiga, peale võib raputada maisterohelist (punet, tüümiani või värsket koriandrit).

No comments:

Post a Comment