Monday, February 15, 2010

Bruchettad

Brie juustu ja meega
Vaja läheb:
- Ciabattat või pikka prantsuse saia
Ciabattadest sobib väga hästi Hagari pakendatud toodang, mida müüvad kõik suuremad kauplused; neist saab lõigata väiksed suupärased viilud.
- brie juustu
- mett
- virsikukompotti
- kuivatatud basiilikut
- oliivõli

Viilutan ciabatta või Prantsuse sai ca 1 cm paksusteks viiludeks. Pintseldan mõlemad pooled oliivõliga. Panen viilule veidi mett, peale brie juustu viil (mitte väga õhuke) ja küpsetan 180 kraadises ahjus ca 5 min (või kuni juust on veidi sulanud ja sai äärest natukene krõbe).
Võtan ahjust välja, panen peale virsikukompoti viilu ja raputan peale veidi kuivatatud basiilikut.

Pesto ja juustuga
Selle idee sain siit ja tulid superhead! Vaja läheb:
- ciabattat või Prantsuse pikka saia (Prantsuse pikk sai sobib siia paremini)
- rohelist või punast pestokastet (vastavalt enda maitsele)
- juustu
Kindlasti tuleb valida mõni tugevamaitselisem juust. Eestimaistest sobib kõige paremini Saaremaa Kadaka juust (sellisel juhul tuleks jääda originaalretsepti juurde ja kasutada rohelist pestokastet)
- kirsstomatit
- balsamicokreemi
- oliivõli
Retsepti muutsin ka nii, et panin saiad kohe koos juustuga ahju; ahjust välja võttes panin peale poolitatud kirsstomati ja tilgakese balsamicokreemi.

Mozzarellaga
Vaja läheb:
- ciabattat või Prantsuse pikka saia (Prantsuse pikk sai sobib siia paremini)
- mozzarellat (eelista eestimaist!)
- päikesekuivatatud tomatit
- kuivatatud basiilikut
- oliivõli

Viilutan ciabatta või Prantsuse sai ca 1 cm paksusteks viiludeks. Pintseldan mõlemad pooled oliivõliga. Panen peale paksem viilu mozzarellat ja natukene tükeldatud päikesekuivatatud tomatit.Küpsetan 180 kraadises ahjus ca 5 min (või kuni juust on veidi sulanud ja sai äärest natukene krõbe). Päikesekuivatatud tomati võib asendada ka kirsstomatiga.
Kui saiad on ahjust väljas, raputan peale kuivatatud basiilikut.

Murakamoosi ja kõva laabijuustuga
Vaja läheb:
- ciabattat või Prantsuse pikka saia (Prantsuse pikk sai sobib siia paremini)
- Meie Mari murakamoosi (eelista eestimaist!)
- kõvemat ja tugevama maitsega laabijuustu
- oliivõli

Viilutan ciabatta või Prantsuse sai ca 1 cm paksusteks viiludeks. Pintseldan pealt oliivõliga. Panen peale murakamoosi ja siis juustuliistakud (need sain nii, et kasutasin juustu lõikamiseks juurviljakoormisnuga). Küpsetan 180 kraadises ahjus ca 7 min (või kuni juust on veidi sulanud ja sai äärest natukene krõbe).

No comments:

Post a Comment