Allikas: Toidutare.
Muudetud veidi valmistamiskäiku (ja natukene retsepti ka :)).
Vaja läheb:
- ca 250 ml köögiviljapuljongit
- ca 800 g muskaatkõrvitsat (kaal koos koorega)
- 3 šalottsibulat
- 100-200 ml vahukoort
- 0,5 tl jahvatatud muskaatpähklit
- võid
- värskelt jahvatatud soola
Serveerimiseks:
- riivitud Parmesani
- röstitud mandlilaaste
- Santa Maria apelsinipipart
- pruunistatud suitsupeekonit
Kuidas teha: kuumuta hakitud šalottsibulad ca 1 spl võis; lisa kuubikuteks tükeldatud muskaatkõrvits ja veel veidi võid. Hauta sibulat ja kõrvitsat ca 5 min võis (kindlasti vahepeal segada ka), lisa muskaatpähkel ja puljong ning jäta segu madalal kuumusel hauduma (vahepeal ikka sega ka).
Kui kõrvitsa-sibula segu on pehme, püreesta see saumikseriga ära ja lisa vahukoor (maitse järgi vähem või rohkem). Kõige lõpus maitsestasta soolaga.
Supi juurde paku: jämedalt riivitud parmesani, Santa Maria apelsinipipart, röstitud mandlilaaste ja pruunistatud suitsupeekonit. Supi juurde sobib hästi ciabatta.
Kindlasti tuleb kasutada muskaatkõrvitsat! Siis jääb supp mahe ja minu arvates on sellel kõrvitsal ka rohkem maitset :)
Sunday, February 28, 2010
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment