See on erinevatest retseptidest kokku pandud lasanjeretsept. Et veidigi selle toidu "raskust" leevendada, kasutan mozzarellat.
Meie pere lasanje jaoks läheb vaja:
- 400 g veisehakkliha
- 1 purk purustatud tomateid
- 1 oks värsket rosmariini (võib ka kuivatatud)
- ca 2 dl valget kuiva veini
- 2 küüslauguküünt
- 1 väiksem sibul
-soola, piprat ja liha üldmaitseainet (Santa Maria)
- 2 dl piima
- 20 g võid
-0,25 dl jahu
- 0,5 tl soola
- jahvatatud pipart
- ca 0,25 tl jahvatatud muskaatpäklit
- lasanjeplaate
- 250 - 300 g riivitud mozzarellat
- 2 dl riivitud juustu
Mina teen nii:
- Hakklihasegu
Praen õlis hakitud sibula ja purustatud küüslaugu, lisan tükeldatud rosmariini ja hakkliha. Kui hakkliha hakkab valmis saama, maitsestan selle soola, pipra ja liha üldmaitseainega. Lisan valge veini, purustatud tomatid ja lasen ca 5 min vaiksel tulel haududa.
- Bešamellkaste
Siin kergitavad tõsised kokad kulmu, kui seda valmistamiskäiku näevad, aga olgu nii :) Kuna mina jahu võis kuumutada ei oska (läheb tükki), siis segan selle enne soojas piimas. Ehk siis: kuumutan piima ja lahustan selles jahu. Sulatan või ja lisan juurde piima-jahu segu. Maitsestan soola ja muskaatpähkliga ja lisan veidi värskelt jahvatatud pipart.
-Lasanje tegemine
1. kiht ehk põhja lasanjeplaat
2. kiht bešamellkastet
3. kiht hakklihasegu
4. kiht riivitud mozzarellat
ja siis jälle lasanjeplaat jne.
Kõige viimane kiht on lasanjeplaat, hakklihasegu, bešamellkaste ja riivitud mozzarella-riivitud juustu segu.
Küpsetan 180 kraadises ahjus ca 45 min.
Monday, February 22, 2010
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment