Vana hitt, mida ca 10 aastat tagasi sõbrannadele "padjaklubi" õhtutel pakkusin.
Vaja läheb (kogus sõltub sööjate arvust):
- kanafilee
- kirsstomatid
- konservmandariinid
(kindlasti konservmandariinid, mitte värsked!)
- šampinjonid
(vees, mitte marinaadis)
- värske kurk
- majonees
- hapukoor
- karri
- jahvatatud paprika
- 1/2 keskmist sidrunit
- suhkur
- purustatud must pipar
Maitsestan kanafilee soola, purustatud pipra ja broilerimaitseainega ja praen kuldpruuniks. Lasen jahtuda ja lõikan suupärasteks tükkideks (mitte väga väikseks).
Salati serveerin suurel alusel/kandikul: panen sektorite kaupa tükeldatud kanafilee, poolitatud kirsstomatid, mandariinid, viilutatud värske kurgi (NB! selle salati puhul tuleb kurk kindlasti koorida) ja šampinjonid.
Kaste serveeritakse eraldi kannus.
Kastme teen nii: segan majoneesi ja hapukoore. Segan need esialgu suhtega 2 osa hapukoort ja 1 osa majoneesi (maitsestamise käigus saab majoneesi vajadusel juurde panna).
500 g hapukoore kohta panen esialgu: ca 1 spl karrit, ca 1 spl jahvatatud paprikat, 1/2 sidruni mahl, ca 1 tl suhkrut ja natukene purustatud pipart.
Kaste peab jääma tugeva maitsega ja vürtsikas; s.t et karri ja paprika maitse oleks ikka tunda.
Aga vaatamata sellele ei tasu karrit ja paprikat alguses kuhjaga panna, muidu võib kaste väga vänge tulla.
Iga külaline saab kandikult valida endale meelepärased salatikomponendid ja selle kastmega üle valada. Juurde serveerin head värsket saia (seda kõige tavalisemat).
Tuesday, February 2, 2010
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment