Sobib soojalt ja külmalt. Meie pere quiche jaoks läheb vaja:
Tainas
Kogused sõltuvad (nagu ikka) vormi suurusest. Meil on keskmisest suurem vorm; originaalretsepti kogused sulgudes:
- 4 dl jahu ( 3 dl)
- 200 g võid (150 g)
- 0,5 tl soola (0,25 tl)
-2,5 spl külma vett (2 spl)
Täidis:
Variant 1
- 1 kanafilee (ca 250 g)
- 1 väike karp ananassitükke
- 1 punane paprika
- 50 g sinihallitusjuustu
Variant 2
- ca 200 g sinki
- 1 suur punane paprika
Peale riivjuustu-koore segu:
- 2dl riivitud juustu
- 4 dl kohvikoort
- 1/2 tl sinepit (NB! Inglise sinep ehk teraline sinep hästi ei sobi)
- 3 muna
- jahvatatud valget pipart
Valmistamine käib nii:
Tainas
Hakin külma või jahu hulka, lisan soola ja vee ja sõtkun kiiresti tainaks. Siis panen taina tunniks külmkappi. NB! Vesi, või ja käed peavad olema külmad , siis tuleb kõige parem tainas:)
Surun taina pirukavormi põhja ja äärtele. Vormiks ei sobi see teflonist lahtikäiv vorm, sest sellega kõrbeb põhi liiga ära. Ääred "kinnitan" fooliumribadega; s.t panen fooliumribad üle äärte. Kuna tainas on palju võid, siis kipuvad ääred põhja küpsetades alla vajuma.Enne ahjupanemist torkan kahvliga tainapõhja mõned augud. Küpsetan ahjus 225°C juures 10 minutit, võtan välja ja eemaldan fooliumiribad.
Kui põhi on ahjust välja võetud, keera ahi 200°C juurde.
Täidis
Maitsestan kana ja pruunistan selle pannil ära. Mõned minutid enne valmimist lisan paprikaribad (mitte väga väiksed). Kui teen singiga, siis praen ka singi kergelt läbi; singi ja paprika võib kohe koos pannile panna.
Kui kana (või sink) on praetud, siis panen need eelküpsetatud põhjale. Kui paned kanapirukale ka ananassitükke ja sinihallitusjuustu, siis need see ka põhjale. Sinihallitusjuustu ma väga palju ei pane, sest võib teha piruka liiga soolaseks.
Siis klopin munad ja rõõsa koore segamini ning maitsestan soola, valge pipra ja sinepiga.Kõige lõpuks segan hulka riivjuustu.
Kana, ananass ja sinihallitusjuust panna eelküpsetatud prirukapõhjale ja siis valada peale koore-juustusegu.
Küpseta ahjus 200°C juures 20 minutit, kuni pirukas on pealt kuldpruun.
Väike vihje: pirukas sobib söömiseks nii soojalt kui külmalt. Piruka võib ka eelmine päev valmis küpsetada ja järgmine päev enne külaliste tulekut ahjus soojaks lasta. Sellisel juhul ma pirukat väga pruuniks ei küpseta.
Fitakijuustu quicheTainas ja valmistamiskäik sama.
Täidis:
- Fitaki juust (kõige parem jääb siis, kui kasutada kreemise ja soolast fitakijuustu)
- 1 tomat
- 1/2 keskmist suvikõrvitsat
- pirnikompotti (ilma kooreta pirnipoolikud siirupis)
Peale kooresegu (suurema vormi jaoks; keskmise vormi kogused sulgudes):
- 300 ml vahukoort (200 ml)
- 4 muna (3 muna)
- 1/2 tl Dijoni sinepit
- veidi musta pipart
Täidise jaoks lõikan tomati, suvikõrvitsa, pirnipoolikud ja fitaki juustu kuubikuteks. NB! Fitakijuustu kuubikud veidi suuremad.
Küpsetamisaeg sama ehk põhi 10 min ja pirukas 20 min.
Wednesday, February 3, 2010
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment