Tuesday, March 19, 2013

Hullutav šokolaadikook

Allikas: Perenaise käsiraamat
Vimalusel tee kook 1 päev varem valmis ja kaunist vahukoorega vahetult enne serveerimist.

Vaja läheb (kaheksale):
Põhi
- 200 g Digestive küpsiseid
- 60 g võid
- 60 g tumedat šokolaadi

Täidis
- 200 g tumedat sokolaadi (min 70% kakaosisaldusega)
- 200 g võid
- 4 muna
- 3 dl heledat muscovado suhkrut
- 2 dl vahukoort

Peale
- 2 dl vahukoort
- 2 spl vanillsuhkrut

Kuidas teha: põhja valmistamiseks sulata või ja sokolaad veevannil. Purusta küpsised ja sega sulavõi-šokolaadiseguga. Vooderda 24cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga ja suru segu selle põhja.
Täidise tarvis sulata šokolaad ja või kuumaveevannil, lase veidi jahtuda. Vahusta munad suhkruga tihedaks vahuks. Mikserda hulka koor. Sega kokku šokolaadi-võiseguga ja jaota küpsisepõhjale.
Küpseta 180 kraadiseds ahjus ca 45 min. Lase koogil täielikult jahtuda, et seda oleks kergem lõigata. Vahetult enne serveerimist vahusta koor suhkruga ja laota koogile; kaunista riivitud šokolaadiga.

No comments:

Post a Comment