Tuesday, March 19, 2013

Puuviljalammas

Allikas: ajakiri Eesti Naine,retsepti  autor H-M Alamaa

Magus ja vürtsine.

Vaja läheb:
- 600 g lamba kintsu- või kaelaliha
- 2 suurt sibulat
- 3 küüslauguküünt
- 1 suur tomat
- tikutopsi suurune tükk ingverit
- 2 rohelist tšillit
- 1 kaneelikoor
- 5 nelki
- 10 rohelist kardemoni
- 0,5 tl kurkumit
- 0,5-1 tl tšillipulbrit
- 1 tl koriandrit
- 150 g kuivatatud aprikoose
- 150 g kuivatatud ploome
- peoga värsket koriandrit
- soola maitse järgi
- klaasike ehtsat kondipuljongit või vett
- praadimiseks õli
-soovi korral mõned kooritud mandlid

Kuidas teha: kuumuta õli ja lisa peeneks hakitud sibul. Prae vähemalt 10 minutit aga kõrbema ära lase. Lisa puhastatud ja hakitud küülauk, roheline tšilli ja ingver. Keera kuumust veidi juurde, lisa kõik kuivad maitseained ja lisa lambalihakuubikud. Keeruta nii, et kõik saaks maitseainetega ühtlaselt kokku.Nüüd lisa veel hakitud tomat, pool aprikoosidest ja pool ploomidest ning veidike värsket koriandrit. Kata kaanega ja lase podiseda. Kui hakkab juba kuivaks keema, siis lisa klaasike ehtsat kondipuljongit või vett.Ca 50 min pärast lisa ülejäänud ploomid ja aprikoosid ja keeda veel 10 min. VAjadusel lisa vahepeal vett; toit ei tohi kuivaks keeda. Vajadusel lisa soola.
Soovi korral kaunistada kooritud mandlitega. Kooritud madlid saad nii: pane mandlid ca tunniks kuuma vette ligunema, siis tuleb koor kergelt maha.

No comments:

Post a Comment