Tuesday, March 19, 2013

Kartulisupp grillitud tomati-küüslaugu bruchettadega

Allikas: EE lisa Terve Pere

Vaja läheb:
- 0,5 kg kartuleid
- 1,5 l kanapuljongit
- paar küünt küüslauku
- sibul
- peoga tüümiani, peterselli ja murulauku

- münti
- oliivõli
- 3 chiabattat
- 3 tomatit
- soola ja pipart

Kuidas teha: Pane hakitud küüslauk ja sibul oliivõlisse pehmenema (potti). Väikesel tulel segades lisa kartulikuubikud ning maitsesta soola-pipraga. Ca veerand tunni pärast lisa puljong ja keeda. Lisa maitseroheline (v.a petersell ja münt)  ja keeda veel. Ca 2 min enne tulelt tõstmist lisa petersell ja münt. Kui kartul on pehme, tee osad natukene katki,et tekitada leemepaksust; serveeri kuumalt.
Grilli oliivõliga kaetud bruchettad ahjus, nende kõrval ka tomatid. Võta toit välja, määri saiad küüslauguga ning pehmeks grillitud tomatitega kokku. Maitsesta soola-pipraga ja söö supi kõrvale.

No comments:

Post a Comment