Friday, January 21, 2011

Apelsiniglasuuriga seafilee

Allikas: ajakiri Kodukiri (Ajakirjade Kirjastus)

Vaja läheb:
- 1 kg seafileed
- küpsetuskott

Marinaad
Vaja läheb:
- 1 apelsini riivitud koor ja mahl
- 2 spl palsamiäädikat
- 2 sl õli
- 2 tl rosmariini
- 1 tl ingverit
- 1 tl musta pipart
- soola

Kuidas teha: Kuivata seafilee majapidamispaberiga ja valmista marinaad. Selleks pese apelsini pind hoolikalt ja riivi koor ning pressi mahl. Sega marinaad ja vala küpsetuskotti. Lisa seafilee, sulge kott ja pööra kotti nii, et liha saaks marinaadiga kokku. Lase üleöö külmkapis marineeruda.
Vahepeal tuleb kotti keerata. Võta kott 1 tund enne ahjupanekut külmkapist välja. Eelkuumuta ahi 175 kraadini ja pane liha küpsetuskotis ahju (NB! augud sisse). Küpseta 1 tund.

Kaste
Vaja läheb:
- 2,5 dl küpsetusleent (tuleb liha küpsetamisest)
- 0,5 tl soola
- 0,5 dl vett
- 1 sl kartulijahu

Kuidas teha: kurna küpsetusleem potti ja kuumuta keemiseni. Maitsesta soolaga. Sega kartulijahu vähese veega ja lisa leemele, samal ajal segades. Kuumuta, kuni kaste pakseneb.

Serveerimiseks:
- 1,5 dl apelsinimarmelaadi
- 1 apelsin

Kuidas teha: sulata potis apelsinimarmelaad, lõika liha õhukesteks viiludeks ja määri marmelaad lihale. Kaunista apelsiniviiludega.
Serveeri näiteks koos kaalika-juustuvormiga.

No comments:

Post a Comment