Thursday, January 20, 2011

Rabarberiga üleküpsetatud paltus

Allikas: ajakiri Stiil (Ajakirjade Kirjastus), autor: Imre Kose

Vaja läheb:
- 600 g paltusefileed
- 200 g rabarberit, viilutatuna
- 2 spl riivitud ingverit
- 100 g šalottsibulat, hakituna
- 3 spl toiduõli
- 3 tl McCormicu kalamaitseainet
- 2 tl riivsaia
- 2 spl hakitud murulauku

Kaste:
- 3 spl koorevõid
- 3 spl pruuni suhkrut
- 1 tl õuna-mee äädikat

Kuidas teha: lõika filee 4 tükiks, pane küpsetuspaberiga (pärgamendiga) kaetud ahjuplaadile ja maitsesta kalamaitseainega. Sega kausis kokku rabarber, sibul, ingver ja riivsai ning kata kalatükid seguga. Puista üle murulauguga. Küpseta sisselülitatud grilliga ahjus 180 kraadi juures ahju keskosas ca 15 min.
Sulata kastrulis keskmisel kuumusel suhkur võiga ja lisa vähehaaval segades õunaäädikas.
Serveerimisel tõsta kala pannilabidaga taldrikule ja lisa lusikaga kaste peale. Kaunista soovi korral värske mündioksaga.

No comments:

Post a Comment