Allikas: ajakiri Stiil (Ajakirjade Kirjastus)
Autor: Imre Kose
Vaja läheb:
- 3-4 šalottsibulat
- 100 g kartulit, kuubikutena
- 1 küüslauguküüs, hakituna
- 1 tl tšillikauna, seemnekojata, hakituna
- 100 g purustatud tomatit
- 1/3 tl kurkumit
- 4 spl oliivõli
- 2 dl kuiva valget veini
- 1,5 l kalapuljongit (vesi+Bongi kalafond)
- 300 g nahata lõhefileed, kuubikutena
- 1 tl Provence'i ürdisegu
- musta pipart
- 1 sidruni riivitud koor ja mahl
Serveerimiseks:
- Hovi ürdi-pipra toorjuustu
- krevetisabad soolvees
- hakitud murulauku
Kuidas teha: passeeri (e kuumuta) paksu põhjaga potis oliivõlis kergelt šalottsibul, küüslauk, tsilli ja kartul. Lisa kurkum ja purustatud tomat, jätka kuumutamist. Lisa valge vein ja seejärel kalapuljong. Keeda supipõhi küpseks ja lisa lõpus lõhetükid ja ürdisegu. Jätka kuumutamist, kuni lõhe on küps. Püreeri supipõhi saumikseriga või blenderis; vajadusel lisa kalapuljongit, et segu saaks ühtlane. Maitsesta soovi korral soola ja musta pipraga. Serveerimisel lisa supi pinnale ürdi-toorjuustu, krevetisabad ja murulauku.
Thursday, January 20, 2011
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment