Friday, January 21, 2011

"Mina sibulat ei söö" moos

Allikas: Eesti Naine detsember 2010 (Ajakirjade Kirjastus)
Autor: Hele-Mai Alamaa

Vaja läheb:
- 6 punast sibulat
- 0,5 dl oliivõli
- 1 dl palsamiäädikat
- 1-2 dl punast veini
- 2 tl kaneeli
- 4.8 sl pruuni suhkrut
- peotäis värsket rosmariini

Kuidas teha: Koori sibulad, lõika pooleks ja viiluta imeõhukeseks. Pane sibulad koos õliga potti. Klaasista ca 10 min madalal kuumusel ( mitte lasta kõrbema!). Lisa kaneel, jaokapua suhkrut, vein ja palsamiäädikas, rosmariinioksakesed. Keeda väga madalal kuumusel ca tund. Moos on valmis, kui segu on siirupine, kleepuv ja klaasjas. Maitse peab jääma magus ja vürtsine.
Sobib liha ja juustu kõrvale.

No comments:

Post a Comment