Thursday, January 20, 2011

Mee ja küüslauguga glasuuritud kanafilee õuna-tzatziki kastme ja Vahemere köögiviljadega

Allikas: ajakiri Stiil (Ajakirjade Kirjastus), autor: Imre Kose

Vaja läheb:
- 4 kanafileed
-4 tl mett
- 1 tl oliivõli
-4 küüslauguküünt
- musta värskelt jahvatatud pipart
- gourmet meresoola

Kuidas teha: pruunista vähese õliga kanafilee (soovitavalt grillpannil). Maitsesta soola-pipraga. Sega kokku mesi ja hakitud küüslauk ning kata sellega ühtlaselt kanafileed. Küpseta eelkuumutatud ahjus 180 kraadi juures 8-10 min kuldpruuniks.

Tzaziki kaste
Vaja läheb:
- 3 dl kurnatud naturaalset jogurtit (5 dl kurnamiseks)
- 100 g värsket kurki (kooritud, seemnekojata) väikeste kuubikutena
- 50 g hapukat õuna (näit Granny Smith) kuubikutena
- 1-2 küüslauguküünt
- 1 tl hakitud oreganot
- 1 tl hakitud murulauku
- musta värskelt jahvatatud pipart ja soola

Kuidas teha: pane naturaalne jogurt ca 2 tunniks kohvifiltrisse sõelale nõrguma, et saavutada paksem konsistents. Sega juurde kurgi- ja õunakuubikud ning purustatud küüslauk; maitsesta oregano, murulaugu, pipra ja vähese soolaga.

Vahemere köögiviljad
Vaja läheb:
- 120 g suvikõrvitsat
- 100 g baklažaani
- 120 g punast paprikat, suuremate kolmnurkadena
- 100 g fenkolit õhukeste sektoritena
- 0.5 dl oliivõli
- 1 sidruni riivitud koor ja mahl
- musta värskelt jahvatatud pipart ja soola
- 1 tl hakitud peterselli

Kuidas teha: rösti pannil vähese oliivõliga köögiviljad, jättes need kergelt krõmpsuks; maitsesta pipra ja soolaga. Pane köögiviljad kaussi, lisades juurde riivitud sidrunikoor ja -mahl ning hakitud lihtpetersell. Serveeri koos Toscana sepikuga.

No comments:

Post a Comment