Thursday, January 20, 2011

Borš

Vaja läheb:
- ca 200-300 g suitsusinki
- 50 g võid ja veidi õli
- 500 g keedetud peeti (lõika suupärasteks pulgakesteks)
- 1 suur ja 1 väike hakitud sibul
- 3 hakitud või purustatud küüslauguküünt
- 1 spl mett
- 2 l puljongit (parim on suitsukontidest aga sobib ka veiselihapuljong)
- 1 sidruni mahl
- 1 tl soola
- pipart
- serveerimiseks tilli, hakitud murulauku ja hapukoort

Kuidas teha: Kuumuta sibul või ja õli segus klaasjaks, lisa veidi puljongit ja hauta pehmeks. Kuumuta teises potis keedupeet võiga läbi (ca10 min). Lisa peedile sibul, puljong, mesi ning sidrunimahl ja keeda madalal kuumusel, kuni peet on pehmem (ca 10 min). Lisa suitsusink ja keeda veel ca 5 min.

No comments:

Post a Comment