Thursday, January 20, 2011

Madeira siga

Retsept 6-le
Allikas: Rimi ajakiri Toit & Trend

Vaja läheb:
- 1 sl oliivõli
- ca 1,2 kg sealiha (hästi sobib kintsutükk)
- 3 sl värsket hakitud rosmariini
- 1 spl kadakamarju
- 3 purustatud küüslauguküünt
- 150 ml madeirat või kuivemat portveini
- 300 g šalottsibulaid tervelt või 4-5 väiksemat kooritud punast sibulat sektoritena
- 700-800 g jupikesteks lõigatud porgandeid
- 500 ml kanapuljongit
- ca 350 g viilutatud šampinjone
- 200 g kuivatatud kivideta ploome
- soola ja värskelt jahvatatud pipart

Kuidas teha: eelkuumuta ahi 190 kraadini. Pruunista sealihatükk kuumas õlis pruuniks ja pane ahjupotti. Hõõru uhmris kadakamarjad, küüslauk ja rosmariin seguks ning lisa maitse järgi soola-pipart. Määri maitseainesegu lihale.
Kuumuta maideirat pannil lihapraadimismahlas 1-2 minutit. Pane sibulad ja porganditõkid liha ümber, vala peale kuumutatud maideira ja kanapuljong.
Kata pott kaanega ning tõsta ca tunniks ahju küpsema.
Keera siis lihal teine pool, lisa potti seened ja ploomid ning küpseta veel ca 1,5 tundi.
Tõsta seejärel liha potist ja lase 10 min jahtuda. Nii saad mahlase prae.
Lõika liha viiludeks ja serveeri näiteks kartulipudruga.

No comments:

Post a Comment