Thursday, January 20, 2011

Kartulid

Sidrunikartulid
Allikas: ajakiri Anne august 2004 (Ajakirjade Kirjastus)

Vaja läheb:
- 20 väikest kartulit
- 1 punt värsket tilli
- 1 spl sidrunimahla
- 2 spl oliivõli
- meresoola ja pipart

Kuidas teha: pane pestud koorega kartulid soolaga maitsestatud vette kema. Pehmed kartulid kurna ja tahenda. Sega sidrunimahl, õli, sool-pipar ja hakitud till. Vala segu soojadele kartulitele ning sega. Sobib soojaks lisandiks või iseseisvaks salatiks.

Apelsinipipra kartul maitsevõiga
Allikas: Naisteleht

Vaja läheb:
- koorega keedetud kartuleid
- apelsinipipart
- peterselli
- küüslauku
- võid
- soola

Kuidas teha: sega toasooja või hulka ürdid ja tõsta või uuesti külma. Vala kartulitele õli ja puista peale ohtralt apelseinipipart. Keera kartulid ühekaupa fooliumisse ja pane eelkuumutatud 230 kraadisesse ahju; küpseta ca tund.
Lase ahjust võetud kartulitel veidi jahtuda. Serveerimisel ava foolium (jäta kartul fooliumisse), lõika kartulisse rist ja pane keskele maitsevõid.
-

No comments:

Post a Comment