Allikas: ajakiri Toit & Trend
Tainas
Vaja läheb:
- lehttainast
VÕI
- 1 dl kohvikoort
- 1 spl hapukoort
- 1 lahtiklopitud muna
- 2,5 dl jahu
- 2 tl küpsetuspulbrit
- 100 g toasooja võid
Kuidas teha: klopi muna, kohvi- ja hapukoor ning küpsetuspulber. Lisa jahu ja sõtku pehmeks tainaks. Aseta pätsike toidukilesse mähituna ca 20 min külma. Võta tainas kapist ja sõtku käsitsi sisse pehme või. Rulli tainas plaadiks ja voldi see neljaks kokku. Rulli veel. Tee seda 2-3 korda.
Nüüd pane tainas veel 20 min külmikusse.
Rulli lehttainas või isevalmistatud tainas 0,5 cm paksuseks ja lõika neist 8 x 8 cm suurused nelinurgad.
Täidis
Vaja läheb:
- 200 g luudeta ja nahata lõhefileed (võib asendada kukeseente ja sibulaga)
- 1 kõvaks keedetud muna
- 1 spl hakitud tilli
- soola-pipart ja määrimiseks muna
Kuidas teha: lõika kala väikesteks kuubikuteks, muna purusta kahvliga. Sega need läbi ning maitsesta segu tilli ja soola-pipraga.
Tõsta igale tainaruudule paar lusikatäit täidist, voldi ruudud kolmnurgaks ja vajuta kahvliga servad kinni.
Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, määri pealt munaga ja küpseta eelkuumutatud ahjus, kuni pirukad on kuldsed ja kohevad.
Thursday, January 20, 2011
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment