Saturday, January 22, 2011

Kohupiima-jõhvika magustoit röstitud leivapuruga

Allikas: Postimees Arter 3.aprill 2101
Retspet 6'le

Vaja läheb:
- 400 g kohupiima
- 1 dl tuhksuhkrut
- 1 tl vanillsuhkrut
- 2 dl vahukoort
- 200 g jõhvikaid või pohli
- 2 kääru leiba
- 2 spl võid
- 1 sl fariinsuhkrut
- 0.5 tl kaneeli

Kuidas teha: eemalda leivalt koorik ja purusta köögikombainis peeneks puruks. Sulata pannil või ja prae leivapuru, fariinsuhkrut ja kaneeli 5 min pidevalt segades, kuni leib karamelliseerub. Tõsta tulelt ja jahuta. Sega kohupiim, tuhksuhkur ja vanillsuhkur. Lisa vahustatud vahukoor. Püreeri jõhvikad või pohlad ja suru segu läbi sõela. Maitsesta püree tuhksuhkruga. Lao pokaalidesse kihiti kohupiimakreemi ja jõhvikapüreed. Raputa enne serveerimist peale leivapuru.

No comments:

Post a Comment