Retsept: Rimi ajakiri Toit & Trend
6-le
Vaja läheb:
- 750 g veise praetükk, lõika 2 cm kuubikuteks
- 2 spl jahu
- 1/3 dl oliivõli
- 2 viilutatud sibulat
- 3 purustatud küüslauguküünt
- 1 spl paprikapulbrit
- 3 tükeldatud porgandit
- 3 dl puljongit
- 2-3 spl tomatipastat
- 3 õhukesteks viiludeks lõigatud suuremat kartulit
- peale niristamiseks oliivõli
Kuidas teha: eelkuumuta ahi 200 kraadini. Pane lihatükid kaussi ja puista neile peale jahu. Sega kausitäis korralikult ära. Kuumuta pannil 1-2 spl oliivõli ning prae selles pooled lihatükid 4-5 minutit või kuni need on pruunid. Tõsta liha taldrikule ja tee sama ülejäänud lihaga. Seejärel madalda kuumust ja kuumuta pannil ülejäänud õli. Prae selles sibulat ja küüslauku 3-4 minutit või kuni sibul on pehmenenud. Lisa paprikapulber, porgandid, tomatipasta ja puljong. Sega kõik korralikult läbi ja kuumuta pannitäis keema. Siis aseta pannile praeliha ning maitsesta roog soola-pipraga. Lase pajal ca 10-20 minutit haududa. Liha peaks selle ajaga pehmeks saama ja kaste paksenema.
Jaota guljašš portsjonivormidesse või ühte suuremasse ahjuvormi ning lao peale õhukesed kartuliviilud. Nirista vorm üle oliivõliga ja puista peale pisut soola.
Küpseta 220 kraadises ahjus ca 20 min või kuni kartul on pealt kenasti krõbe ja pruunistunud.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment