Allikas: Ajakiri Anne & Stiil dets 2010 (Ajakirjade Kirjastus)
Vaja läheb:
- iga sööja kohta 1 suur ja kõvemat sorti pirn
- 1 pdl punast veini
- maitse järgi suhkrut
- glögimaitseainet või hõõgveinisegu
Serveerimiseks:
- röstitud mandlilaaste
- vanillijäätist või kanelliga maitsestatud vahukoort
Kuidas teha: pese pirnid ja koori juurviljanoaga nii, et varreots jääb külge. Lõika pirnidelt õhuke viil alt ära, et nad potist püsti püsiksid. Aseta prinid potti üksteise kõrvale.
Vala peale niipalju veini, et pirnid oleksid kaetud. Maitsesta suhkruga (sültub veini magususest). Lia hõõgveini - või glögisegu.
Kuumuta veini keemiseni, siis alanda kuumust ning keeda pirne tasasel tulel umbes tund aega, kuni pirnid on läbi küpsenud. Tõsta pott tulelt ja lase pirnidel hõõgveinisegus täielikult maha jahtuda. Pirnid võid valmis keeta ka mitu päeva varem; sellisel juhul jäta need veini seisma.
Tõsta pirnid hõõgveinist välja umbes pool tundi enne serveerimist ja aseta kõrvale.
Kurna hõõgvein ja redutseeri veidi paksemaks (s.o keeda kokku).
Aseta pirnid taldrikule, nirista peale veidi siirupiseks keedetud hõõgveinileent ning puista peale röstitud mandlilaaste. Serveeri niisama või vanillijäätisega või kaneeliga maitsestatud vahukoorega.
Thursday, January 20, 2011
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment