Allikas: ajakiri "Hooaeg" kevad 2010; autor: Maria Migur (www.matilda.ee)
NB! Soovitan soojalt selle kohviku Pavlova torti :) Tekitab sõltuvuse.
Põhi
Vaja läheb:
-180 g jahu
- 50 g suhkrut
- 100 g võid
- 1 munakollane
Kuidas teha: sega jahu ja suhkur, haki juurde või ja näpi purutaoliseks massiks. Lisa munakollane ja sega kiiresti ühtlaseks massiks. Suru tainas 28cm läbimõõduga võitatud koogivormi ja küpseta 200 kraadides ahjus ca 10 min, kuni põhi on kuldpruun.
Täidis
Vaja läheb:
- 6 muna
- 3-5 sidunit
- 1,5 tl sidrunikoort
- 150 g vahukoort
Kuidas teha: pressi sidrunitest mahl ja riivi sidrunikoor. Sega vispliga vahukoor, suhkur, munad, sidunimahl ja sidrunikoore. Kalla segu eelküpsetatud põhjale ja küpseta 180 kraadises ahjus ca 20 min, kuni täidis on kergelt kallerdunud. Ei tohi üle küpsetada!
Kate:
Vaja läheb:
- 4 munavalget
- 50 g tuhksuhkrut
- näpuotsaga soola
Kuidas teha: beseekatteks vahusta munavalged tugevaks vahuks, lisa vähehaaval ja pidevalt vahustades tuhksuhkur. Tõsta munavalgevaht küpsetatud täidisele. Küpseta 180 kraadises ahjus ca 15 min, kuni kook on pealt kuldpruun.
Serveeri täiesti jahtunult.
Thursday, January 20, 2011
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Kui palju läheb suhkrut täidisesse ?
ReplyDeleteThis comment has been removed by the author.
DeleteKahjuks olen originaalretsepti ära kaotanud ja ei oska öelda :(
Delete