Thursday, January 20, 2011

Sidruni-beseetort

Allikas: ajakiri "Hooaeg" kevad 2010; autor: Maria Migur (www.matilda.ee)
NB! Soovitan soojalt selle kohviku Pavlova torti :) Tekitab sõltuvuse.

Põhi
Vaja läheb:
-180 g jahu
- 50 g suhkrut
- 100 g võid
- 1 munakollane

Kuidas teha: sega jahu ja suhkur, haki juurde või ja näpi purutaoliseks massiks. Lisa munakollane ja sega kiiresti ühtlaseks massiks. Suru tainas 28cm läbimõõduga võitatud koogivormi ja küpseta 200 kraadides ahjus ca 10 min, kuni põhi on kuldpruun.

Täidis
Vaja läheb:
- 6 muna
- 3-5 sidunit
- 1,5 tl sidrunikoort
- 150 g vahukoort

Kuidas teha: pressi sidrunitest mahl ja riivi sidrunikoor. Sega vispliga vahukoor, suhkur, munad, sidunimahl ja sidrunikoore. Kalla segu eelküpsetatud põhjale ja küpseta 180 kraadises ahjus ca 20 min, kuni täidis on kergelt kallerdunud. Ei tohi üle küpsetada!

Kate:
Vaja läheb:
- 4 munavalget
- 50 g tuhksuhkrut
- näpuotsaga soola

Kuidas teha: beseekatteks vahusta munavalged tugevaks vahuks, lisa vähehaaval ja pidevalt vahustades tuhksuhkur. Tõsta munavalgevaht küpsetatud täidisele. Küpseta 180 kraadises ahjus ca 15 min, kuni kook on pealt kuldpruun.
Serveeri täiesti jahtunult.

3 comments:

  1. Kui palju läheb suhkrut täidisesse ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
    2. Kahjuks olen originaalretsepti ära kaotanud ja ei oska öelda :(

      Delete